Uheldig, men rask i Rally Latvia!

Så var det klart for årets første EM runde for Eyvind og det var Rally Liepaja i Latvia som sto for tur!

- Dette har jeg gledet meg veldig lenge til! Endelig er vi i gang etter vintersesongen og dette er et løp jeg ikke glemmer så lett, da vi i fjor fikk et skikkelig rundkast da vi kjempet om pallen.
Samtidig er dette et løp jeg liker og kan kjøre virkelig fort!

Løpet starter med en kvalifisering Fredag ettermiddag, dette utgjør startposisjonen for første dag. Der ble Eyvind nr 9 og det betydde at de måtte starte tidlig på veien.
-Det kan jo høres ut som det er fint på starte først, men det er det ikke! Tvert imot, så er det veldig vanskelig med mye løs grus som gjør at vi taper tid.

Rally Latvia Eyvind Skoda

Dermed måtte vi utover lørdagen innse at å vinne ville bli vanskelig!

En som derimot fikk full klaff på kvalifiseringen var sønn av Petter Solberg, nemlig Oliver Solberg.
– Jeg er imponert over den gutten. Det er klart alt ligger til rette for han i form av penger og utstyr, men det skal kjøres også! Han kommer til å bli en stor sjåfør!

Siste dag av løpet skulle bli mye bedre, da startrekkefølgen etter dag en blir snudd på de 10 første bilene. Eyvind valgte derfor en strategi på siste etappen Lørdag kveld.

- Vi valgte å stoppe i ett minutt på siste etappen for å komme utenfor topp 10 og på den måten kunne få en god startposisjon for Søndag. Det høres kanskje rart ut, men jeg ønsket å kjøre under bedre forhold for dag nr to. Samtidig mente jeg at vi hadde fart nok til å ta igjen det tapte om vi fikk bedre forhold, sa Eyvind.

 Eyvind uheldig i Rally Latvia

Og bedre forhold skulle han få! Allerede på første etappen var Eyvind rett inn i tetstriden og viste at det er der han hører hjemme.

- Men det var utrolig deilig å vise at vi faktisk kjører topp tider når alt ligger til rette. Søndagens kjøring ville gitt 5 plass i løpet om man ser bort i fra Lørdagens tidstap.
Det er klart at det er kjedelig å få løpet ødelagt av startposisjon, men det er alltid noen som må kjøre først, og i helgen ble det meg noe som resulterte i en 9 plass, sa en optimistisk Eyvind etter løpet!

Se også Eurosport for sammendrag av løpet eller Besøk FIA ERC på Facebook for å se alle livesendinger i reprise! https://www.facebook.com/FiaEuropeanRallyChampionship/videos/624160884718153/