Ny seier til Eyvind og Anders i rally NM

Ny NM seier til Eyvind Brynildsen  og Anders Fredriksson.

I fantastisk vinterskrud ble Rally Finnskog 2015 avviklet på lørdag. Målet for Eyvind og Anders var todelt. Pri 1: sikre en ny NM seier- pri 2: mil i ryggen før Rally Sweden som går førstkommende helg.

Målet for Thomas og Jørn var å forbedre seg fra Sigdal. Arbeidsoppgavene var fokus på noter. Det kan være tøfft nok når første ss er på vel 2 mil, med 5 min transport før nr to på vel 3 mil starter.

Per og Roy Espen skulle fortsette å banke ut ratt og noterust  før Rally Sweden.

Allerede etter ss 1 hadde Eyvind vell 30 sek på nestemann, og etter ss 2 var forspranget over ett minutt. Mads Østberg kjørte en 2015 utgave av Citroenteamets DS 3 WRC- med paddelshift, nyutviklet motor++. Denne bilen kjører for øvrig utenfor NM. Selv om Mads kjørte på såkalte VM dekk, som går litt saktere pr km på det føret som var på lørdag, er Citroenen såpass mye raskere enn 2011 utgaven av Fiestaen Eyvind kjører i RCC utgave at det får være greit at Mads er foran på alle prøvene bortsett fra en. I mål var Eyvind 5 minutter før nestemann på totallista. Det er i alle fall utklassing!

Thomas og Jørn utførte arbeidsoppgavene knallbra, og vi ser allerede at de er nærmere vinner av klassen i km/sek enn de var i Sigdal. Flere av prøvene gikk to ganger. Da blir det fort sporete og festet utenfor sporet blir dårlig(løssnø). Da prøver du i alle fall å ha framhjula i spora så mye som mulig. I en av svingene på ss 5 ledet disse sporene rett i et tre. Flere biler traff treet, Thomas og Jørn sneia så vidt borti, men kom seg videre uten store skader. I mål ble de nr 4 i klassen og etter at Veiby ble disket endte gutta på åttende totalt. Det lar seg høre!

Per og Roy Espen kjørte inn til en 6. plass i klassen og nr 14 totalt- og altså mange nyttige mil i ryggen før neste helg.

Neste NM-runder er Numedalsrally den 28. februar, men allerede førstkommende helg er det Rally Sweden som både Eyvind/Anders og Per/Roy Espen skal delta i. Eyvind skal kjøre for D-Mack teamet i WRC2, og Per har leid en Fiesta R5(som også går i WRC2) av Autotec(De som drifter D-Mackbilene) Allerede mandag den 9. feb er gutta i Sverige og forbereder seg. Torsdag kjøres ”shake down” og ss 1- før det braker skikkelig løs på fredag morgen. På fredag går 5  av prøvene i Norge på Finnskogen- før de på ettermiddagen kjører tilbake til Sverige og fortsetter der lørdag og søndag. Totalt kjøres 21 fartsetapper.

Servicegutta har igjen gjort en førsteklasses jobb, før, under og etter rallyet.