Eyvind vant Rally Sigdal

Sigdalsrally er den første av i alt 7 runder i Norgesmesterskapet i rally 2015.

Det skulle bli en flott dag for Brynildsen Motorsport på fantastiske vinterveier i Buskerud.

Eyvind og Anders kjører for seier i hvert enkelt NM-løp, og NM-tittel, men vet det blir tøff motstand- først og fremst fra Anders Grøndal i Citroenen og Frank Tore Larsen i sin Fiesta.

Gutta stakk av gårde med start nr 1, men vi ble litt lange i maska da Grøndal vant første ss  med 8 sek- inntil vi fikk vite at Fiestaen sleit med dugg på frontruta. Dette gjentok seg på ss 2, men de klarte allikevel å vinne ss 2 med 2 sek til Grøndal. Da hadde allerede Larsen vært av noen sekunder og var borte fra tetkampen. På ss 3 kaster Grøndal bort 40 sek og da er egentlig kampen om førsteplassen over. Etter  ss 3 ledet Eyvind og Andres med 32 sek og siden farta var inne, var det bare å bruke hodet inn. De vinner ss 2, 3, 4 og 5- gir bort et par sek på 6 og 7, og vinner til slutt med 44 sek.

Far Per Brynildsen har børsta støvet av sin Mitsubishi Evo 9, strigla den for kamp og kjørte stødig og godt hele dagen. Etter hvert som rattrust og noterusst ga seg både hos Per og kartleser Roy Espen Olsen økte farta, og de endte dagen med en fjerdeplass i klassen og 16. plass totalt. Ikke dårlig for løpets antagelig eldste sjåfør.

Den tredje bilen i Brynildsen Motorsport kjøres av Thomas Olsen og Jørn Listerud. En Mitsubishi Evo 9-altså i samme klasse som Per og Roy Espen. Målsetningen i år er å øke stabilitet og hastighet. Delmål for hvert løp er å være litt bedre enn i forrige løp. Stabiliteten kom etter hvert  utover dagen og de endte på en tredjeplass i klassen og 14. plass totalt. Det er rett og slett knallbra!

For å oppnå gode resultater må det fungere på serviceplass også. John Roberts, som har vært med Eyvind i større eller mindre grad helt fra 2007 er hentet inn fra England. Han har erfaring som ingeniør i flere fabrikksteam, kan bilene ut og inn, og er en uvurderlig resurs. Han hadde denne helga med seg Simen Tvete, Lars Erik Edstrøm og Bjørn Oberg som mekanikere. De har vært med like lenge som John og samen er dette et topp team.

Neste løp er Rally Finnskog som går av stabelen den 7. februar. Dette er et fint testløp før Svenska Rallyt som går ei uke senere. Det betyr at her kan det dukke opp en og annen VM sjåfør også. Mads Østberg er allerede påmeldt.