Eyvind Brynildsen vinner Rally Sørland

Rally Sørland ble fredag og lørdag avviklet i områdene rundt Kristiansand. Etter fredagens 3 fartsetapper lå Eyvind og Anders på en tredjeplass etter at han hadde kastet bort et par og tyve sekunder på en fullfartssnurring. Lørdagen åpenbarte seg med regnvær, som betyr tungt føre med glatte veier.

Frank Tore Larsen hadde ikke bare fått bilen i stand etter avkjøringen i Hurum sist lørdag, men han holdt et knallhøyt tempo og presset Eyvind til å ta i. Anders Grøndahl kjørte også fort, men han kjører ikke fullt NM-mesterskap- og er ikke noen trussel av den grunn. Lyst til å vinne hadde han nok, og så nok muligheten etter at Eyvind hadde snurret bort 20 sekunder på ss 1. Imidlertid ble han offer for samme tidstap da han også snurret bort et halvminutt eller så.

Fartsetappe 5 er 26 km lang og der knuser Eyvind og Anders all motstand. På den 19 km lange ss 6 drar til igjen , og har derfra kontroll helt inn. Det vil si; før siste ss mister Eyvind bremsene på høyre framhjul, men klarer til tross for dette  å vinne 22 sekunder foran Anders Grøndahl, og noe over minuttet foran Frank Tore Larsen.                                                              

Dette var fjerde strake for Eyvind i NM 2015, og for øvrig andre gangen han vinner på sørlandet. Sist var i 2013.

Thomas og Jørn har slitt  med å finne rytmen på det vanskelige glatte føret og har hatt stang ut både fredag og lørdag. Noen ganger er det sånn.  Først treffer de en stein som ødelegger slangen inn  til intercooleren, i dag ble det punktering med nye problemer. Sånne løp skal man se hva man kan lære  noe av, og så glemme dem.

Neste NM-runde er Aurskog og Høland den 6. juni. Der ser vi nok Thomas og Jørn tilbake i formen de hadde i vinter.