2. plass i Rally Sverige

Eyvind Brynildsen nr 2 i Rally Sweden

Etter 3 dagers kjøring, 21 fartsetapper på til sammen 30 mil, i en snittfart på 99,5 km/t på svenske og norske skogsbilveier måtte, Eyvind og Anders se seg slått med 32 sekunder av Jari Ketomaa. Ketomaa sin snittfart var på 99,8 km/t. Dette må kunne gå under ”close race”. I Rally Sweden, som er et VM-rally, er WRC2- klassen Eyvind(og Per) kjører i, den nest grommeste klassen. Kun WRC bilene er grommere. De koster til gjengjeld dobbelt så mye som WRC2 bilene, og brukes ikke i f eks norgesmesterskapet i rally. Snittfarta til vinneren i WRC i Sverige, Sebastian Ogier i en VW Polo WRC, var på 105,3 km/t. – En hastighetsforskjell på 5,8 km/t- for dobbel pris altså.

Det har vært flotte vinterveier, et fantastisk vær og mengder av tilskuere i skogen. Bål og Norske flagg over alt. Innimellom rene flaggborgene.

Det var på forhånd knyttet stor spenning til Eyvinds konkurenter- spesielt Anders Grøndahl, Frank Tore Larsen, Pontus Tidemand og Fredrik Åhlin, samt Jari Ketomaa da. Larsen ødela sin girkasse allerede på shake down- fikk den reparert i løpet av dagen så han var klar til start, men den røk påny ganske umiddelbart. Da var han vekk. Så ble det større og mindre grad av snømåking etter avkjøringer for Grøndahl, Tiedemand og Åhlin. Etter hvert var det kun Ketomaa og Eyvind som hadde taket på de to første plassene. Når så mange faller av så tidlig betyr det at tempoet har vært svært høyt, og da presses man så hardt at det gjøres førerfeil. Eyvind tok i så det holdt på noen prøver og tok noen sekunder fra Ketomaa, men han svarte med samme mynt på neste. Det ble også et par småfeil på Eyvind så han måtte rygge i et par veideler. Utover det har det gått knirkefritt og bare vært lutter glede og flotte dager i bilen og med servicegjengen. En andreplass i det vepsebolet her er knallbra.

Per og Roy Espen var uheldig allerede på ss 5- ”Kirkenærprøva”- på Finnskogen, og stoppa ganske brutalt i brøyta etter et alt for langt hopp hvor han landa utenfor veien. I løpet av kvelden og natta ble bilen med imponerende innsats reparert og lørdag morgen var Per og Roy Espen klare for ny innsats. Lørdag og søndag har de først kjørt litt mot i seg etter smellen, og så forsiktig øket farten og kjørt resten av løpet uten problemer av noen art.

Til sammen 14 mekanikere har de hatt til rådighet denne helga. Det kom godt med fredag kveld og natt. På til sammen syv servicepauser fra 10 til 45 min har servicegutta sjekka bilene og byttet deler etter behov. De har hatt muligheten til å legge på ny hjul på hver service- dvs 28 hjul på hver bil.

En stor takk til alle som har hjulpet til og som gjør det mulig å få dette til!

Neste løp er Numedalsrally 28.feruar.